От днес гимназистите в област Силистра се обучават в електронна среда

От днес до 11 ноември включително учениците от гимназиален етап преминаха на обучение от разстояние в електронна среда. Тази мярка е за 3624 ученици в дневна, индивидуална, комбинирана форма и дуална система на обучение.

В 7 средни училища и 1 обединено (в с. Професор Иширково) присъствено обучение се организира за останалите ученици от начален и прогимназиален етап.

При спазване на мерките за сигурност могат да се провеждат изпити в училищата за самостоятелна и задочна форма на обучение.

Електронната платформа за отразяване на карантинирани ученици и служители в образователната система показва следната обобщина информация за днес (29. 10. 20 г.):

Общ брой карантинирани деца и учениици47 , от тях: с положителен тест – като контактни (на съученик или от семейството) – 44

Общ брой карантинирани педагогически специалисти4 , от тях:  с положителен тест – 2 като контактни (на съученик или от семейството) – 2

Този брой ученици и служители е от 15 училища и 1 детска градина.

Данните в тази електронна платформа се променят постоянно, тъй като образователните институции текущо отразяват възникнали случаи или изтичат периодите на карантина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе