В ОУ „Отец Паисий“ откриха Детско полицейско управление

Днес в ОУ „Отец Паисий“ в Силистра официално бе даден старт на Детско полицейско управление. Като доброволци в него ще вземат участие учениците от III „а“ клас. На събитието присъстваха началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров, директорът на училището г-жа Галя Иванова, полицейски служители, представители на БЧК, педагози.

Ирена Мърова – инспектор в Детска педагогическа стая поздрави децата и ги въведе в  основните цели и етапи, през които ще премине обучението им през следващите две години. Тя изрази увереност, че с воля и постоянство бъдещите полицаи ще се справят с лекота с новите предизвикателства и ще изградят приятелство и партньорство помежду си.

Приветствия и пожелания за успех към децата отправиха началникът на РУ-Силистра и директорът на училището.

Доброволците получиха светлоотразителни жилетки с логото на ДПУ и обещаха да уважават и защитават хората, да се грижат за своята безопасност и да не отминават зов за помощ.

През следващите две години чрез теоретични и практически занимания те ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; за справяне в трудни ситуации вкъщи, на училище и на улицата; за своите права и отговорности; за работа в екип, уважение и толерантност към другите. Техни лектори ще бъдат полицейски служители и експерти от Областния съвет на Българския червен кръст, който е партньор в осъществяването на проекта заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе