Община Силистра реализира интересна и разнообразна празнична програма в чест на Кръстовден

Силистренци и гости на древния ни и красив град имаха възможност на открито да съпреживеят шест концерта- три от които реализирани в програмата на второто издание на конкурса за талантливи деца „Дунавски звезди“ под егидата на Йордан Марков и кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, с председател на журито Нели Рангелова. Почитателите на българския фолклор гледаха изпълненията на: ансамбъл „Силистра“ при НЧ“Доростол“, на Христо Косашки и спектакъла „Тайната Българе“ на ансамбъл „Българе“. Ансамбъл „Българе“ участва в празничните дни на града ни за трета поредна година благодарение на родолюбеца проф. д-р Иван Гаврилов, Община Силистра и благодеятели. В Силистра бе издигната още една плоча, ситуирана в района на Новата баня, в памет на историческата правда- възвръщането на Южна Добруджа в пределите на майка България.

За празника своето приятелство към хората в града ни поднесоха: дуетът Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Виктория Георгиева, трио „Елмина“с ръководител Лилия Пейчева , „До Ре Ми“ с ръководител Бонка Скорчелиева. Градският духов оркестър със своите изпълнения в Дунавския парк допринесоха за празничното настроение на всички.

Спортните постижения на БК“Доростол“ бяха споделени от сцената на пл.“Свобода“ със силистренската общественост и бяха връчени завоюваните отличията от клуба на кмета на общината и на дългогодишния спонсор на отборите „Елика –елеватор“ с благодарност и обещание за още победи.

Реализирани бяха изложби на открито от РБ“Партений Павлович“, театрална постановка под мотото „Не пресичай на червено“ от ДКТ.

Общински съвет – Силистра за трета поредна година продължи своята благотворителна кампания- курбан за здраве и благоденствие, който тази година бе раздаден на ползвателите на услуги в центрове и домове. На 14 септември с изключителна признателност и вълнение бяха отличени най- достойните – дарителите в кампанията срещу Ковид-19 по време на Тържествената церемония на ОбС- г-н Явор Георгиев, г-н Свилен Стоянов и г-н Руси Стратиев. Отличени за принос бяха доказани спортисти и общественици.

За здраве и благоденствие бе отслужена Божествена Св. литургия от Н.Впр. митрополит Антоний в съслужение с отци на Кръстовден. По традиция бе приготвен постен курбан за здраве и бе раздаден в църквата на миряните.

Всички културни институти посрещаха гостите на града с отворени врати.

Изпратени бяха поздравителни писма до побратимените градове на Силистра, до Почетните граждани през годините. Получени бяха много пожелания към местната власт от различни държавни, общински и неправителствени организации, от кметове на населени места по цял свят.

Еманация на дните на Силистра бе празничната заря от фойерверки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе