Силистренските читатели могат да се насладят на две изложби, експонирани във фоайето на библиотеката

Първата изложба е посветена на 150 годишнината на Регионална библиотека „Партений Павлович”. „150 години в 150 снимки” – с нея библиотечните специалисти отбелязват основните моменти от историята на библиотека. Защо снимки? Защото те имат важно място като носители на информация. Снимковият материал дава възможност да се видят лица и събития от миналото и да се усети атмосферата на важни моменти от историята на библиотеката. Фотографиите са не само информационен източник, те имат и ценен емоционален заряд. Те ни показват как са работили колегите преди нас, как е изглеждала библиотеката, запечатали са моменти на удовлетворение на работещите в библиотеката и на читателите.

От ръководството се надяват, че експозицията „150 години в 150 снимки” ще бъде интересна не само за граждани, бивши и настоящи библиотекари, но и за силистренската общественост.

На втория етаж, читателите могат да се запознаят с творчеството на местните ни творци. Тя носи заглавието „Силистренски автори в европейското културно наследство”. В нея са включени художествени произведения на над 80 силистренски автори. Целта на изложбата е да срещне публиката с творчеството на силистренските автори и да разкрие приноса им към европейското културно наследство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе