139 лица са под карантина в област Силистра към 31 август

От РЗИ-Силистра информират, че към 31.08.2020 г. в област Силистра са регистрирани 139 случая на лица с COVID-19, в т.ч.:

общинабройЗасегнати населени места
Силистра71Силистра (61), с. Калипетрово (4), Смилец (3), Сребърна (2), Иширково (1)
Дулово32Дулово (11), Вокил (5), Правда (4), Черник (3), Поройно (3), Окорш (2) и по 1 случай от Водно, Златоклас, Раздел, Чернолик
Тутракан24Нова Черна (15), Тутракан (7), Цар Самуил (2)
Ситово7Искра (7)
Алфатар2Цар Асен (2)
Главиница1Зафирово (1)
Кайнарджа2Кайнарджа (1), Голеш (1)
ОБЩО139 

 

Хоспитализираните пациенти са 17, в т.ч. в МБАЛ Силистра (13), в други МБАЛ в гр. Русе и в гр. Варна (4). Починали за периода март-август 2020 г. – 11 (8%). Данните ясно показват, че разпространението на COVID-19 в област Силистра е дифузно, регистрирани са случаи в различни населени места от всички общини в областта. Заразените с COVID-19 са от 8-месечна до 87-годишна възраст.

Предвид интензивното движение на хората както в страната, така и в чужбина и от чужбина, от РЗИ-Силистра отправят призив за строго спазване на мерките, разписани в заповеди на Министъра на здравеопазването относно употребата на лицеви предпазни маски, които да обхващат устата и носа в затворени пространства и при близко общуване на открито, за дезинфекция на ръце и повърхности, за социална дистанция от 1,5 м най-малко. От изключителна важност е високо отговорното поведение на организатори и участниците в организирани събития от всякакъв род, в т.ч. и от частен характер (сватби, кръщенета, семейни празненства и др.).

От РЗИ още приканват пациентите и лицата на домашна изолация да спазват 14-дневния срок. Екип на РЗИ-Силистра ще ги посети за вземане на контролна проба в края на срока за изолация. Уведомяват се лицата и пациентите, които остават в продължаваща изолация до отрицателен резултат, че при ранно вземане на втора контролна проба вероятността от положителен резултат е по-голяма.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе