Семейство краеведи представи книги за Проф. Иширково

В зала „Диоген Вичев“ на Регионална библиотека Силистра бе представянето на две родолюбиви книги, чиито автори са семейство с фамилия Нейкови от село Проф. Иширково. Това са педагозите Господин Великов – автор на 16 издадени книги, вкл. и поводът за тържеството на духа в храма на книгите в крайдунавския град – „История на село Проф. Иширково“ – трето допълнено и преработено в близо 500 страници издание (вкл. и родословието на 108 фамилии по мъжка линия), и неговата съпруга Елена Койчева – автор на второ издание на книгата „Мари Радо, бяла Радо“ – сборник с над 350 иширковски песни, събирани от 1964 г. насам.

Библиотеката в Силистра представя две родолюбиви книги на автори от село Проф. Иширково

Представянето на книгите бе уважено с послания и награди от страна на Областен управител на област Силистра, на кмет на община Силистра, на ЗК „Нива 93“ с председател Велика Славова – спомоществовател на творбите, НЧ „Доростол“ с председател Маргарита Любомирова, Клуб на учителя пенсионер Силистра с председател доц. д-р Ил. Горанова, Регионална библиотека с директор Светла Ангелова и др.

Към тържеството съпричастни бяха двете дъщери на семейството – едната от които – фолклористката Йонка Господинова бе и част от реализацията на сценария на вечерта, както и внучката Магдалена, която пя с баба си песни от сборника. Поздравление поднесе вокална група с ръководител Никола Касабов, в чийто състав г-жа Койчева също е участвала в миналото, тъй като е дългогодишна самодейка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе