7 жени и 5 мъже са новите заразени с COVID-19 в област Силистра

За 12 нови случая (7 жени и 5 мъже) с положителен тест за коронавирус съобщи Единен информационен портал. Уточненията от РЗИ Силистра: 4 от тях са от нови огнища в общините Силистра, Дулово, Тутракан и Ситово, а 12 са контактни лица от общините Силистра, Тутракан и Дулово. Досега единствено в общините Главиница и Кайнарджа няма случаи на регистрирани с положителни проби с коронавирус.

171 нови случая на коронавирусна инфекция са потвърдени у нас през последните 24 часа

Общият брой на актуалните случаи в областта е 79 (53 от тях са в градове и 26 в села). Излекуваните са 29 души. В момента 37 са на домашно лечение, а 10 са в болници: в Силистра (7), във Варна (1), в Русе (2, като новият случай е от Нова Черна). Повечето от случаите с приетите в болнични заведения са открити след постъпване за преглед с друга клинична картина. Починалите са 3.

Разбивка на общия брой по възрастови групи: 0-19 г. (11), 20-60 г. – активна трудова възраст (45), 60+ (20). Констатация относно поведението на хората, вкл. с положителни проби: проява на слаба лична отговорност и нежелание за споделяне на евентуална ситуация за заразяване. Препоръката на здравните инспектори е да продължава стриктното спазване на противоепидемични мерки като дистанция, дезинфекция и дисциплина, включително и най-вече при участие в събития от публичен характер, както и с участието на много хора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе