Трима нови заразени с COVID-19 в област Силистра

За три нови случая в област Силистра с положителна проба за коронавирус съобщи Единен информационен портал. Уточнението по тях от РЗИ Силистра: става дума за мъже от община Силистра и от Нова Черна (в селото за трети път има проява на вируса), както и за жена от село Искра, отишла за преглед по друга причина в болница във Варна, където е установено заразяването, поради което пациентката е оставена на лечение.

210 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Добрата новина по темата е, че отрицателни са всичките около 50 проби, взети сред персонала в МБАЛ Силистра АД. Като тревожен се определя „темпът“ на проява на вируса в областта, но засега тенденцията е предимно в домашни огнища със сравнително малък брой хора (най-често по 1-2 случая в огнище, рядко по 3-4).

Неблагоприятни са очакванията в близко бъдеще, предвид преминали наскоро тържества в различни общности, както и мащабни сватби в някои населени места с участието на завърнали се от чужбина роднини и приятели на празнуващите фамилии.

Препоръката на Инспекцията е да продължи дистанцията, дезинфекцията и (само)дисциплината, за да се ограничи евентуалното разпространение в област Силистра на вирусната инфекция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе