Четири силистренски училища спечелиха проекти за изграждане на СТЕМ среда

Четири училища в област Силистра спечелиха проекти по национална програма на на Министерство на образованието и науката за изграждане на училищна СТЕМ среда: това са СУ „Христо Ботев“ – град Тутракан – 250 хил. лв. (в категория за училища над 300 ученици); Спортно училище „Дръстър“ Силистра и ПГСС с.Ситово (за всяко от тях – по 50 хил. лева), както и ОУ „Ч. Храбър“ – село Кайнарджа – 48 хил. лв (за училища под 300 ученици).

МОН ще продължи да подкрепя и да финансира проектите, преминали първия етап на класиране, през следващите месеци на предстоящата учебна година. Предстоят промени в Националната програма, които да позволят финансиране на всички проекти, преминали първи етап на оценяване. За целта няма да бъде необходимо повторно кандидатстване чрез внасяне на документи в МОН.

Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе