Пожарникарите в областта са реагирали на 5 сигнала за помощ вчера

Небрежна работа с огън довела до пожар в стопанска постройка в изоставен частен имот в село Цар Асен. Сигналът за произшествието е получен вчера в 15:14 часа. Изгорели 30 кв.м покривна конструкция, преди огнеборци от РСПБЗН-Силистра, подпомогнати от доброволното формирование на Алфатар, да загасят пожара.

Други три пожара, възникнали през вчерашния ден, са загасени от екипи на противопожарните звена в областта, преди да причинят материални щети. Горели са сухи треви в районите на село Коларово и село Межден и сметище край село Калипетрово.

Паднало дърво върху пътното платно в района на село Средище е отстранено от екип на Противопожарен участък-Кайнарджа. Сигналът за произшествието е получен вчера в 16:59 часа.

Огнеборци са спасили новородени котета в Силистра след сигнал, получен вчера в 18:48 часа. Животните се намирали в образувал се джоб на рекламен билборд, пълен с вода от вчерашния дъжд, и били застрашени от удавяне. Посредством стълба огнеборците достигнали до котетата и успели да ги спасят.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе