Горната чешма в с. Смилец е укрепена и обновена

В село Смилец, община Силистра има три чешми, най- популярната от тях е Гизлиджа, която домакинства всяка година Празника на динения маджун.

Тази година бе извършен ремонт на Горната чешма, която се намира в другия край на селото. Това е най- старата чешма построена още в 1880г. от дялан камък. Повечето от жителите на селото не си спомнят кога за последно чешмата е била ремонтирана.

Коритата са укрепени с арматурно желязо, измазани със специална водоустойчива замазка и са обновени подходите. Дейностите са на обща стойност около 450лв. Средствата са от общинския бюджет, собствени приходи за поддръжка на обекти общинска собственост. Местните хора също са се включили като закупили материали на стойност около 170 лв. и участвали в обновяването.

Гребенската чешма, третата в селото, също има нужда от обслужване. Планувано е почистването на коритото. Кметът на селото, г-жа Петранка Неделчева, благодари за съдействието на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и на всички жители на селото за грижата, с която пазят чешмите и водното богатство на селото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе