Регионална библиотека „Партений Павлович“ получи ново книжно дарение

В навечерието на 24 май – Деня на славянската писменост на българската просвета и култура, Регионална библиотека „Партений Павлович“ получи ново книжно дарение.

Дарението беше връчено на директора на библиотеката г-жа Светла Ангелова от силистренеца Михаил Кирязов – учител, синдикален лидер, прекрасен историк и приятел на библиотеката.

Ето какво сподели той: „Книгите наистина са моя страст, тази страст се дължи на една библиотекарка, госпожа Рибарова. Тя беше превъзходен човек, научи ме буквално да чета книги. Беше ми направила един списък с литература от най-различни автори. Списъкът беше по държави и по езици, за мен това бе много интересно и така се докоснах до немската, английската, американската литература, френската също ми беше много интересна. Това беше в годините, когато бях в гимназия и от тогава ми остана това особено отношение към книгите и към библиотеката. В онези години да се снабдиш с хубава книга беше трудно. Освен, че получавах хубави книги от библиотеката, имах и напътствия от библиотекарката, а и често искаше да споделя какво от прочетеното ми е харесало най-много„.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе