Онлайн конкурс за добруджанска и северняшка песен в Попово

В град Попово на надпреварата „Пендара“ за добруджанска и за северняшка песни, организирана от сдружение „Цветница“, по идея на народния певец Петър Кирилов. Той е в основата и на фестивала на църковни песнопения, провеждан по това време на годината в близкото до града село Медовина, в което два пъти участва в предишни години и Смесен хор „Седянка“-Силистра. Това съобщават от Областна администрация – Силистра.

Фестивалът е онлайн конкурс в четири възрастови групи.

Журито е от забележителни певци, двама от които добруджанци – емблеми на песента на полето: Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийска, заедно с Даниел Спасов (певец и телевизионен водещ). Записи и видеа ще се приемат от 3 до 15 юни, а журито ще определи кои от тях ще стигнат до втория кръг.

„Участниците ще имат една седмица време, в която да разучат новата песен и след това ще трябва да ни изпратят своя запис. Ще публикуваме клиповете в специално създадена страница в социалната мрежа Фейсбук. Именно тогава от значение ще бъдат и харесванията (лайковете) на тези изпълнения. Наградите – плакет пендара (народно название на монета, имаща различни функции)“, това съобщава народният певец Петър Кирилов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе