Община Силистра ще реализира празнично онлайн шествие в навечерието на 24 май

Община Силистра тази година ще реализира онлайн празнично шествие в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. По повод този тържествен повод бе изпратено писмо до институциите, с молба да се представят, защото за България този ден е един от най-значимите. Пред интернет аудиторията ще говорят директорите на силистренските образователни и културни институции от общината.

Инициативата стартира днес, 11 май, Ден за почит на Светите братя Кирил и Методий. Православната църква отбелязва празника на създателите на българската писменост.

В историята на българския народ свети химнът на науката и просветата – Български всеучилищен химн, с автор непокорният учител по френски език, артистът по дух – Стоян Михалковски. Химнът е създаден през 1892г. в прослава на светите братя Кирил и Методий.

Днес почитаме Първоучителите Кирил и Методий

„Нека името ви да живее
във всенародната любов,
речта ви мощна нек се помни
в Славянството во век веков!“

Това онлайн шествие ще открие директорът на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Силистра г-н Георги Тончев. Община Силистра ще излъчи и онлайн презентация по повод празника на училището.

Онлайн шествието продължава с директора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Калипетрово г-н Владимир Йорданов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе