МБАЛ-Силистра получи дарение – дихателен апарат от ново поколение

С дихателните апарати от ново поколение лекарите в МБАЛ „Добрич”, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” – Монтана и МБАЛ „Силистра” ще могат по-добре да се грижат за лечението на заболели от COVID-19 и други респираторни проблеми. Средствата за специализираната апаратура за трите многопрофилни болници са събрани по време на кампанията за дигитална солидарност на А1. За всяка сметка, платена онлайн през мобилното приложение Моят А1 или портала Моят А1 на сайта А1.bg, телекомът дари по 1 лев към дарителската сметка на Министерството на здравеопазването. Кампанията събра над 100 000 лева благодарение на хората, които са платили сметките си онлайн.

Лечебните заведения, които получиха необходимата животоспасяваща апаратура, са посочени от Министерството на здравеопазването. Това са многопрофилните болници в три областни града – Добрич, Монтана и Силистра. Всяка от трите болници получи респиратор от най-ново поколение.

Глобалната пандемия от COVID-19 изправи пред изпитание здравните системи в цял свят. Обявяването на първите случаи на болни от вируса в страната предизвика множество дарителски кампании. Технологичната компания А1 бе сред първите, които дариха средства за 5 респиратора на УМБАЛ „Александровска” в София, която активно лекува заболели от COVID-19. Дихателните апарати и в четирите града остават собственост на болниците и ще продължат да помагат на медиците в лечението на пациенти с респираторни заболявания и след като пандемията на коронавирус отшуми.

От телекома обявиха, че дарението за трите регионални лечебни заведения не би било възможно без стотиците хиляди абонати, които са проявили отговорност и са спазили изискванията на властите за социална дистанция, като са избрали онлайн плащане на сметките си. Събраната сума показва, че над 100 000 човека са предпочели плащането през приложението Моят А1 или през портала Моят А1 на А1.bg само в рамките на месец.

В рамките на кампанията за дигитална солидарност от А1 дариха и 1% от стойността на всяка трансакция, направена през А1 Wallet, а потребителите на дигиталния портфейл на компанията имат възможност да направят свое дарение към сметката на Министерството на здравеопазването директно през приложението.

Дарителството е само една от възможностите, които А1 включи в кампанията, за да помогне на клиентите си да останат по домовете си. Всички клиенти, които плащаха сметките си през Моят А1 или сайта на компанията, получиха и еднократен бонус от 10 000 МВ мобилен интернет на максимална скорост.

Малко след началото на извънредното положение в България А1 стана първият телеком, който предостави безвъзмездно на своите клиенти редица услуги в знак на съпричастност и подкрепа в трудния момент: отключи над 200 безплатни ТВ канала; даде еднократен бонус от 10 000 MB на максимална скорост за всички частни клиенти на мобилна услуга; по 1000 МВ за клиенти в роуминг в ЕС и по 50 безплатни минути за всички, които се намират в други страни; осигури безплатен достъп до платформата за видеоконференции Eyeson и безплатен трафик към Уча.се; предостави двойно повече минути и мегабайти при презареждане на предплатена карта.

Друг жест на дигитална солидарност бе и стартирането на мобилното приложение A1 Guard. То е създадено в партньорство с МВР и ГДНП, а целта е да се предотвратят потенциални опити за телефонна измама с помощта на технологиите. Чрез мобилното приложение всеки, независимо на кой мобилен оператор е клиент, може да предпази своите по-възрастни близки и роднини, които са най-уязвими на такъв тип измами, особено в настоящата безпрецедентна ситуация.

Източник: kmeta.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе