От 11 май се възстановява работата на детската кухня в Силистра

След въведеното от Народното събрание извънредно положение от 13 март 2020 г. Детска кухня в Силистра преустанови работа си, с цел превенция на здравето. От понеделник 11 май кухнята отново отваря врати за потребителите. Това решение взе Общинският кризисен щаб на свое заседание.

Заедно с централния офис ще заработят и разливочните в: Силистра и селата Айдемир и Калипетрово. Всички дейности ще са съобразени със заповедите на министъра на здравеопазването при взети строги противоепидемични мерки на хигиена. Община Силистра моли най-настоятелно майките да не образуват струпване на входа на съответната кухня или офис. Служителите на Детска кухня ще носят предпазни средства. За целта ще бъдат закупени необходимите количества маски, шлемове и ръкавици.

От месец април т.г. Детска кухня има нов автомобил Дачия, с който ще се разнася храната до филиалите на кухнята. До сега кухнята не е разполагала със собствен транспорт. Автомобилът е закупен с целеви средства заложени в Капиталовата програма на Бюджета на Община Силистра за 2020г.

Детска кухня изказва благодарност на общинското ръководство и на Общински съвет – Силистра за възможността безаварийно да обслужва потребителите на услугата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе