Наложено е административно наказание на лице създало незаконно сметище

На 29.04.2020г. около 17.00ч., в района на Гробищния парк  са изхвърляни над 30 чувала строителни отпадъци. Това съобщават от пресцентъра на Община Силистра.

След подаден сигнал от директора на ОП“Обреди“ е извършена проверка от отдел „Инспекторат“ при Община Силистра. Установен  е извършителят,  лицето Ц.З.Г. от гр. Силистра. Съставен му е предупредителен протокол,  определен е  срок за премахване на  отпадъците и  депонирането им по определения ред за изхвърляне на строителни отпадъци. Наложена е глоба по административен ред.

Община Силистра ще продължи  строго да съблюдава  да не се образуват нерегламентирани сметища и ще санкционира нарушителите. Сигнали на граждани се подават в отдел „Инспекторат“ във връзка със спазването на Наредбата за условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови и строителни отпадъци, включително биоотпадъци, опасни битови отпадъци, масово разпространени отпадъци, и поддържане и опазване на чистотата на територията на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе