МБАЛ Силистра благодари на благодетел за дарение от 180 000 лв.

В Световния ден на здравето – 7 април, който е и професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването, благодарност към голям дарител като „Първи май“ АД Силистра в лицето на Явор Георгиев – председател на Надзорния съвет на дружеството, чрез сайта  на МБАЛ Силистра АД изказа неговият изпълнителен директор д-р Даниела Костадинова.
Респиратор Bellavista 1000 е материалният израз на съпричастността и безценната подкрепа за най-голямото болнично звено в област Силистра, оказано от дружеството. Очаква се приоритетна доставка на още един респиратор до края на месец април и на други три апарата от алтернативен доставчик – по-нататък във времето през тази пролет. Дарени са също средства за закупуване на бързи тестове за COVID-19, пациентски монитори, лични предпазни средства, инфузионни помпи и перфузори. Общата стойност на дарението е за над 180 000 лева.
В своето брлагодарствено послание д-р Костадеинова отбелязва, че г-н Георгиев е син на д-р Стоян Петров Георгиев – дългогодишен лекар в силистренската болница, в чието ръководство е бил в определен период от време. Публикацията завършва с думите: „Най-добрата помощ за нас е инвестицията за здравето на хората! Благодарим от сърце!“.
Миналата седмица д-р Костадинова благодари в обширен материал на всички предишни дарители, имената на които ги има в публикация и в сайта на Областна администрация Силистра. Към повечето от тях областният управител Ивелин Статев вече е отправил „Благодарствен адрес“, а на другите този акт на уважение от страна на държавната власт предстои в обозримо бъдеще.

 

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе