Спокойно начало на изборния ден в област Силистра

Снимка: Данче Бозаджиева

При добър обществен ред и в спокойна обстановка започна изборният ден в област Силистра. През изминалото денонощие в ОДМВР-Силистра няма постъпили сигнали за престъпления и нарушения, застрашаващи нормалното провеждане на изборите.

Охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини, книжа и устройствата за гласуване е поета от полицията още вчера и ще продължи до приключване на изборния процес и предаване на материалите в РИК. Във всички помещения, където са разположени избирателни секции, са извършени предварителни проверки от екипи на полицията и пожарната.

Близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция” имат пряк ангажимент в охраната на вота.  В изборния ден те ще бъдат разположени извън изборните помещения, а при необходимост ще оказват съдействие след съответното решение на избирателната комисия. В помещенията за гласуване не се допускат въоръжени лица или носещи опасни предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за заснемане на начина на гласуване.

Сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР-Силистра и паспортните гишета в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан ще работят и днес от 08:30 часа до 19:30 часа, за да могат гражданите, които по различни причини не притежават валидни лични документи, също да упражнят правото си на глас.

В чужбина изборите започнаха снощи вечерта, сънародниците ни зад граница гласуват в общо 719 секции

Сигнали за изборни нарушения, относими към работата на МВР, могат да бъдат подавани на специално създадените открити линии: в МВР – 02/90 112 98 и [email protected], и в ОДМВР-Силистра: 086/886 331 и [email protected].

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе