Проведоха встъпителна пресконференция по проект „Рехабилитация и модернизация на улично осветление в населени места от община Силистра“

Вчера от 10.30 ч. се проведе встъпителна пресконференция по проект „Рехабилитация и модернизация на улично осветление в населени места от община Силистра“. На събитието присъстваха кметът на община Силистра Александър Сабанов, общински съветници, журналисти, екипът за изпълнение на проекта, граждани и служители на общинска администрация.

В заседателната зала на Община Силистра, ръководителят на проекта г-н Мирослав Калинов представи информация за проекта. Проектът „Рехабилитация и модернизация на улично осветление в населени места от община Силистра“ се изпълнява по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG-RRP-4.025-0016-С01 финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, Приоритетна оc „Нисковъглеродна икономика“, Процедура: BG-RRP-4.025 „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 1“.

Стойността на проекта е 1 261 074,00 лв., от които 1 054 116,00 лв. БФП от Механизма за възстановяване и устойчивост, 206 958,00 лв. национално съфинансиране. Крайният срок за изпълнение на проекта е март 2025 год.

Строително монтажните и ремонти работи включват внедряване на енергоспестяващи мерки, рехабилитация и модернизация на улично осветление в с. Калипетрово, с. Айдемир, с. Ветрен и с. Сребърна; въвеждане на система за контрол, наблюдение и управление на уличното и парково осветление, при спазване на нормативните изисквания за съответния клас улици. За въвеждането на новата интелигентна система ще бъдат изградени нови табла, оборудвани с нужната комутационна апаратура и монтирани в непосредствена близост до съществуващите касети за улично осветление; подмяна на всички осветители с комппактни луминисцентни лампи със светодиодни осветители с по-висока ефективност.

Презентацията за проекта можете да намерите в сайта на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе