В Община Силистра се проведе встъпителна пресконференция по проект „Енергийно обновяване на жилищна сграда бл. „Хавана 2“

Вчера от 10.15 ч. се проведе встъпителна пресконференция по проект „Енергийно обновяване на жилищна сграда бл. „Хавана 2“, ул. „Капитан Кръстев“ № 4, гр. Силистра“. На събитието присъстваха кметът на община Силистра Александър Сабанов, общински съветници, журналисти, екипът за изпълнение на проекта, граждани и служители на общинска администрация.

В заседателната зала на Община Силистра, ръководителят на проекта г-н Мирослав Калинов представи информация за проекта. Проектът „Енергийно обновяване на жилищна сграда бл. „Хавана 2“, ул. „Капитан Кръстев“ № 4, гр. Силистра“ се изпълнява по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG-RRP-4.023-0688-С01 финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, Приоритетна оc „Нисковъглеродна икономика“, Процедура: BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – ЕТАП I“.

Стойността на проекта е 1 249 095,22 лв., от които 1 044 325,51 лв. БФП от Механизма за възстановяване и устойчивост, 204 769,71 лв. национално съфинансиране и 0,01 лв. собствен принос. Крайният срок за изпълнение на проекта е юни 2026 год.

Строително-монтажните и ремонти работи включват внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилната жилищна сграда, а именно външна изолация на стени, топлоизолация на покрив, топлоизолация на под, подмяна на дограма, възстановяване на съпътстващи СМР, свързани с изпълнението на мерките за енергийна ефективност и възстановяване на първоначалното състояние, нарушено в резултат на обновяването; изпълнение на дейности за отводняване на покрива, с цел ненарушаване и не компрометиране на положената топлоизолация; изпълнение на мерки свързани с подобряване на достъпа за хора с увреждания до сградата; изпълнение на мерки свързани с задължителни противопожарни изисквания.

Презентацията за проекта можете да намерите в сайта на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе