Пътната обстановка в цифри: 14 -20 октомври в област Силистра

21 нарушения, извършени от водачи на индивидуални електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди, са констатирали пътните полицаи в област Силистра през изминалата седмица. Управлението на този тип пътни превозни средства бе във фокуса на проведената специализирана полицейска операция в периода 15 – 20 октомври, съобщи инспектор Радостин Върбанов, началник на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Силистра. С актове са санкционирани трима водачи на електрически тротинетки, петима са глобени с фиш, съставени са 5 акта на водачи на мотопеди и мотоциклети и 3 на водачи на велосипеди. За допуснати нарушения с фишове са санкционирани 8 пешеходци.

През изминалата седмица в област Силистра са регистрирани 3 пътнотранспортни произшествия, при които са причинени материални щети, но няма пострадали хора. Катастрофите са станали в светлата част на денонощието – по едно в общините Дулово, Кайнарджа и Силистра. Две от тях са от вида сблъскване между МПС странично поради отнето предимство, а при третото е ударено спряно ППС след неправилна маневра при паркиране.

1489 моторни превозни средства са били проверени в област Силистра в периода 14 – 20 октомври. За установени нарушения са съставени 95 акта и са наложени 574 глоби по фиш. Издадени са 596 електронни фиша и са заснети 858 клипа за превишена скорост. През периода са установени 7 случая на шофиране след употреба на алкохол, два от които  над 1.2 промила. След употреба на наркотици са шофирали двама, а един водач е отказал да бъди тестван. При проверките са установени четирима неправоспособни водачи. Отнети са 21 шофьорски книжки, 14 МПС са спрени от движение, а на 3 е прекратена регистрацията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе