Номинация на силистренската библиотека спечели годишната награда на фондация „Глобални библиотеки – България”

Фондация „Глобални библиотеки – България“ (ФГББ) връчи осмите си годишни награди. Церемонията беше част от форума „Библиотеките днес“, а темите на сесиите бяха свързани с националната визия за четенето, грамотността, достъпа до технологии, демокрации и гражданско участие.

Регионална библиотека „Партений Павлович” номинира за категория „спомоществовател” г-жа Евгения Владимирова – наш дългогодишен дарител, която заслужено спечели годишната национална награда, присъдена от комисия с председател доц. Георги Лозанов – директор на дирекция „ЛИК“ в БТА, и членове – проф. Владимир Атанасов, Георги Константинов, Снежана Йовева и Спаска Тарандова – изпълнителен директор на ФГББ. „За мен е чест да връча тази награда на името на Снежана Янева – жената, която ме доведе в това общество на култура, на развитие. И съм благодарен, че сега виждам как това се развива“, каза при връчването на приза Михаил Бояджиев – председател на управителния съвет на ФГББ.

ВИЗИТКА:
Г-жа Евгения Владимирова е магистър по международни отношения. Работи като главен експерт в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, отдел „Международно сътрудничество, НАТО, ЕС и хуманитални операции”. Г-жа Владимирова е дългогодишен крупен дарител и спомоществовател на РБ „Партений Павлович” и на много читалищни библиотеки в региона. Тя е закупила и дарила десетки томове с научна и художествена литература, пъзели и игри за децата-читатели. Г-жа Владимирова следи антикварния пазар, целенасочено и регулярно издирва и закупува стари пощенски картички и фотографии за град Силистра /вече над 180 броя/, както и колекции от значки на различни организации, предприятия и посветени на събития от историята на Силистра. Приносът й за развитието на библиотечната и краеведската колекции на РБ „Партений Павлович” е огромен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе