Две нови книги – „Наследство от обич“ и „Есенни хребети“ в рамките на месец-два издаде авторката Дафинка Станева

Две нови книги – „Наследство от обич“ (проза) и „Есенни хребети“ (поезия), в рамките на месец-два издаде Дафинка Станева – поет, писател, краевед и дългогодишен общественик в община Кайнарджа, член на писателските съюзи на България и Русия. Честито на Дафинка Станева! Ще я срещнем на представянето на книгите в първите дни на м. ноември в град Силистра!

За първата писателят Георги Балабанов – също добруджанец родом, в предговора казва за авторката: „Книгата е с висок художествен стил. Тя логично следва ритъма на живота и в нея е постигнато главното – идеята за социална справедливост. А човешкото достойнство е защитено със силен творчески порив и оставя дълбоко изживяване. Книгата е като песен, но със свой глас, изпълнена прочувствено от авторката с болка за човешката душа. Духовната величина на добротата и съвестта, всеотдайният труд и любов към земята са основните извори, които няма да секнат и за следващите поколения. Тези ценности на обществото и този благороден дух ще се извисяват след прочитането и , а тя ще остане безценната съкровищница на бъдещето”.

Втората е от типа „Избрани (89) стихотворения“ с раздели „Къде си ти, Българийо!“, „Сърцето будно“, „“Без ореол на мъченици“, „Неописана любовна библия“, „На женския фронт“, „Тревогите смирено стихват“. С тях Станева доказва, че в нейната душа бушуват патриотични, любовни, феминистки и философски чувства, както и трепети, за изразяването на които намира подходящи поетични средства. В „Думите и поетът“ поетесата заявява: „Когато чуете, че някой наш поет си е отишъл от света без време, че сам е скъсал пътния билет, неиздържал на житейското си бреме, не се учудвайте, не го корете. Преди да срещне дулото с куршума застрелян бил е той от своите – със думи“.

Автор: Йордан Георгиев, Фейсбук

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе