Проведе се втори тренинг на ученическата група на СУ „Христо Ботев“ – Тутракан, част е от инициативата „Демокрация в действие“

Подготовка за представяне пред Общински съвет – Тутракан

На 30 септември се проведе втори тренинг на ученическата група на СУ „Христо Ботев“, Тутракан с ръководител Радка Трифонова.

Групата обсъди свършеното до сега – провеждане и анализиране на данните от мащабна анкета, проведена сред всички ученици в училището и информативен разговор с председателя на Общински съвет – г-н Адем Адем.

Въведени бяха нови членове на работния екип.

Учениците работиха в екипи за подготовка на официално представяне на резултатите от анкетата и внасяне на искане за въвеждане на безплатен обяд в двете тутракански училища. За целта бяха разпределени ролите – кмет, общински съветник, гражданин и ученик, а „пейката на диалога“ беше своеобразната трибуна за изказвания и дискусии.

Речите бяха записани и в момента от тях се извличат най-добрите аргументираните изказвания, които ще послужат за подготовка на предстоящото представяне на идеята пред общински съвет.

Екипът беше подпомогнат от учителите Раданка Ангелова, Теодора Григова, както и от Лидия Светославова, представител на сдружението.

Тренингът е част от инициатива „Демокрация в действие“, която се реализира от СНЦ „Паралел-Силистра“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе