Тутракан отбеляза Европейските дни на безопасността на пътя със специална инициатива за деца и родители

На 20 септември 2024 г. в Тутракан се проведе съвместна инициатива в рамките на Европейските дни на безопасността на пътя (16-22 септември). Мероприятието, организирано от Община Тутракан, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) и СУ „Йордан Йовков“, събра ученици от начален етап на образование и техните родители.

В атмосфера на радост и забавление, децата имаха възможността да покажат своите знания и умения, свързани с безопасността на движението на пътя. Те се включиха в разнообразни състезания, демонстрации и игри, насочени към правилното поведение на пешеходците и пътните знаци. Учениците показаха, че знаят как да се грижат за своята безопасност, като едновременно с това се забавляваха с приятели и родители.

Част от инициативата включваше и специални стикери с посланието: „Този септември! Бъди промяната! – Остани жив и спаси живот“. Те бяха подготвени от децата за техните родители с цел да се подчертае важността на безопасното шофиране и отговорното поведение на пътя. Кампанията акцентира върху значението на съвместните усилия за намаляване на пътнотранспортните произшествия.

Основното послание на инициативата е „Заедно за нула загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден!“. Събитието призовава всички участници в движението да спазват правилата, да бъдат отговорни и да осигурят безопасност за себе си и другите, особено за най-малките участници – децата.

Инициативата в Тутракан беше част от по-широка европейска кампания, насочена към повишаване на осведомеността за безопасността на пътя и стремежа за намаляване на пътните инциденти до нула.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе