Силистренският театър играе безплатно на 22 септември комедията „Криворазбраната цивилизация“

Драматично-куклен театър-Силистра ще изиграе на 22 септември, неделя, от 18.00 часа с вход свободен комедията „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников. Инициативата е на кмета на крайдунавската община Александър Сабанов по повод празника на града 14 септември, Кръстовден, и 116-годишнина от обявяването на Независимостта на България.
Сценична адаптация и постановка са дело на Ивомир Игнатов – Кени, хореографията – на Стефан Станчев, а участват актьорите Мирослав Петров, Елена Кешишева, Стефан Станчев, Недялко Неделчев, Александър Караколев и Михаела Матева.
Добре познатият сюжет на класическата пиеса е поднесен в стила на театралната клоунада. Персонажите остават автентични, като запазват характерните за епохата облекло, език и поведение. Сюжетната линия остава непроменена. Включена е и хореография под съпровода на българска фолклорна музика. Сценографията е минималистична и функционална, като позволява на преден план да излезе актьорската игра.
Темите и конфликтите в пиесата, поднесени в един необичаен, достъпен и интересен стил, вълнуват вече няколко поколения българи и обещават широк публичен интерес в контекста на съвремието ни.
Верен на стила си, режисьорът Иво Игнатов-Кени умело си служи с гротеска, ирония и различни клоунадни похвати, за да ви разкаже как момите се „цицивилизоват“ и превръщат в евро-пейки и кой евро-пън е виновен за това.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе