10 пожара горяха в област Силистра за последните 3 дни

На десет сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в областта в периода 19-22 юли, осем от тях за пожари, останалите два за оказване на техническа помощ.

Екип на РСПБЗН-Силистра и доброволното формирование на Алфатар загасили пожар в къща в село Бистра, възникнал на 19 юли около 09:00 часа. Неизправна газова бутилка причинила произшествието, при което са унищожени 100 кв. м покривна конструкция и имущество. След потушаването на пожара са спасени 4 съседни сгради.

Други седем пожара са загасили огнеборците в периода 19-22 юли. Горели са основно сухи треви след небрежна работа с огън. Няма материални щети, спасени са общо 12 къщи в Силистра, село Васил Левски, село Нова Черна и село Светослав.

Огнеборци от Участък – Кайнарджа са нарязали и отстранили три паднали дървета върху пътното платно в района на село Добруджанка след сигнал, получен на 21 юли в 20:18 часа, а на същата дата около 11:00 часа в Тутракан противопожарен екип е оказал техническа помощ за пренасяне на пациент от дома му до линейка на ЦСМП.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе