Европейската седмица на програмирането отбелязана в СУ „Христо Ботев“ с демонстрации на ученически проекти и интерактивни игри

На 24 октомври в ИСУ “Христо Ботев“-Тутракан се отпразнува Европейската седмица на програмирането.

Учениците от 12. а клас с изучавана специалност „Системно програмиране“ поканиха учениците от 7. а и 7. б класове, за да представят част от техните проекти по програмиране. Целта на това мероприятие беше да се покаже, че програмирането може да бъде забавно и развлекателно като например създаването на игри.

Учениците могат не само да играят игри създадени от други програмисти, а сами да създават такива. По време на представянето на проектите/игрите, седмокласниците бяха поканени заедно да изпробват игрите създадени от гимназистите. В края на всяка игра участниците получаваха и съответни награди за това. Наградите представляваха ключодържатели с емотикон. Те бяха отпечатани на 3D принтер собственост на училището от Пламен Петков – преподавател и ръководител ИКТ.

Съвместно с учениците от 12. а клас по подготовката на мероприятието участва и Илияна Стойкова, учител по практическа професионална подготовка в гимназиален етап. За 12-класниците се изготвиха и сертификати от https://codeweek.eu/.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе