Нов проект сред подрастващи провежда Ротари клуб Силистра

На снимката е секретарят на клуба Даниела Костова – вдясно, по време на срещата с настоящия дистрикт-гуверньор Маргарита Богданова по време на работната среща в Тутракан с двата добруджански клуба от Зона 13 – РК Силистра и РК Тутракан.

Ротари клуб Силистра начело с Боян Боев, който за трети път е президент на клуба в неговата близо 25-годишна история, е на път да реализира своя породен проект, наречен „Опознай емоциите си“. Той ще бъде осъществен с набрани от събитие средства и е свързан с емоционалното здраве сред подрастващите. Този проект има за цел да повиши емоционалната интелигентност, да развенчае агресивното поведение, да подобри уменията за разпознаване на емоциите и да насърчи здравословното общуване сред подрастващите. Отчитайки значителните преходи, пред които са изправени осмокласниците, ние адаптирахме тази програма, за да отговори на техните нужди, свързани с развитието им като личности.

Настоящият проект е трети сред подрастващи с медицинско-просветна и профилактична специфика. Предишните бяха първични офталмологични прегледи на всички деца от първи до четвърти клас в силистренските училища, а другият бе за деца ог пети до седми клас условно казано за гръбначни изкривявания. И двата пъти по над 800-900 деца преминаха през прегледите със съгласието на своите родители и с помощта на училищните ръководства.

По него предстоят организационни задачи, включително връзка с РУО на МОН, училищата и общността на училищните психолози. С тях ще се уточнят стъпките и кръгът от ученици – осмокласници, както и начините за контактите им с професионалистите в сферата. В момента клубът наброява 13 души от 29 до 82 г. и е със средна възраст 45 години. Секретар за първи път е Даниела Костова, която е и най-младият в клуба член.
За годините от своето създаване през 2000 г. клубът, който е първи по рода си в Крайдунавска Добруджа, е провел над 40 публични събития, от които под различни форми е акумулирал над 120 хиляди лева общо с проекти в социалната, културната, образователната и спортната сфери. Догодина клубът смята да организира програма за 25-ата година от своето създаване. На снимката е секретарят на клуба Даниела Костова – вдясно, по време на срещата с настоящия дистрикт-гуверньор Маргарита Богданова по време на работната среща в Тутракан с двата добруджански клуба от Зона 13 – РК Силистра и РК Тутракан.

Текст и снимка: Йордан Георгиев, паст-секретар на РК Силистра

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе