Д-р Васил Славов с награда за принос в медицината „Лекар на годината“

На официална церемония в Национален исторически музей (НИМ) на 18 октомври се проведе връчване на наградите на Български лекарски съюз (БЛС) за принос в медицината: „Лекар на годината – 2024“.

Сред наградените е и д-р Васил Славов, директор на МБАЛ – Силистра.

Той е възпитаник на ЕГ „Пейо Яворов” в родния си град Силистра, където завършва с отличие през 2004 г. През 2011г. се дипломира като магистър по медицина в Медицински университет – София. Придобива специалност по „Кардиология” пред изпитна комисия с председател Проф. Иво Петров –гр. София декември 2017г. след успешно завършена четири годишна специализация към Медицински университет – гр.Варна, където впоследствие придобива и квалификация по „Здравен мениджмънт”. Придобива следдипломна квалификация за високоспециализирана дейност „Ехокардиография” и „Доплер-дуплекс (ултразвукова) диагностика на екстракраниални и периферни съдове. През февруари 2019г. започва и втора специализация по „Ендокринология и болести на обмяната“- УМБАЛ „Света Марина“ гр. Варна.

От 2012г . е делегат към БЛС за област Силистра, а от 2015г. е втори мандат председател на Районната колегия към БЛС за област Силистра.

Д-р Васил Славов е участвал в множество научни конференции и семинари. 2017г. е провел и специализиран курс за обучение по Инвазивна кардиология в „Сити Клиник Сърдечно-съдов център – София“ под непосредственото ръководство на Проф. Иво Петров. По време на работата си като лекар в „МБАЛ-Силистра” АД е работил в повечето отделения на болницата – лекар-ординатор в отделение Неврология, лекар-ординатор в отделение по Вътрешни болести, лекар-ординатор в Спешно приемно отделение, лекар-ординатор в Кардиология, специалист кардиолог в отделение по Кардиология, специалист кардиолог консултант към отделение по Хирургия, Ортопедия и Урология.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе