Какво получава бизнеса ви с регистрация на търговска марка?

Възможностите, които предоставя членството ни в Европейския съюз за развитие на бизнес никак не са малко. Ясно, че предприемачите си струва да разширят териториалния обхват посредством регистрация на търговски марки, които получават автоматична закрила и защита на международно ниво. На практика това отваря врати за налагане на продукти, стоки и услуги, които могат да извлекат максимум дивиденти за българските предприемачи. Добре е да направите разграничение между регистриране на марка у нас и заявяване на такъв тип интелектуална собственост с обхват ЕС. Идентични ли са условията за регистриране и какви са процедурите, касаещи именно обхвата на приложимост предстои да споделим в днешната тема.

Имате ли нужда от професионална консултация за регистрация на търговска марка?

Напълно основателно е да обмислите варианта за наемане на консултанти. Въпреки, че Европейското патентно ведомство ви дава достъп до единната система за подаване на заявки за регистриране на интелектуална собственост то е по-приоритетно да изберете по-стратегически подход за извършване на процедурите. В практика си експерти, които предоставят такива услуги установяват, че именно поради неспазване на условията за регистриране е малък процент от предприемачите получават отказ от Европейското патентно ведомство. Това не е добре за изнеса, тъй като реално се губи време, генерират се неоснователни разходи и нерви.

За да си спестите подобни неволи имате няколко причини да заложите именно на такива услуги, които са квалифицирани, предоставят нужната компетентност и качествено, професионално обслужване. Ползите за развитието на бизнеса ви се отнасят до:

  • Представителство;
  • Спазване на нормативната уредба;
  • Вписване в сроковете за регистриране на марка;
  • Процесуална защита;
  • Наблюдение на търговски марки и други.

И най-важното е това, че всъщност си спестявате доста разходи като заплащате услуга, чиито тарифи са напълно разумни. Компетентността на експертите и насоките, които ще получите са особено полезни за развитието на бизнеса ви по пътя на установяване на стабилни пазарни позиции в Европейските страни. Вижте и техният блог.

Какво включват услугите по регистриране на търговска марка в ЕС?

Не са за пренебрегване условията, които са определящи за коректното използване на единната система за подаване на заявки за регистриране на интелектуална собственост. Що се отнася до това да се предприемат съответните адекватни действия относно прилагането и спазването на процедурата то имайте предвид, че дори един документ да бъде пропуснат то това има риск да доведе до отказ от страна на Европейското патентно ведомство.

С използването на консултантски услуги нямате основание за притеснение, тъй като реално ще се извършат коректно всички етапи, които съпровождат прилагането на нормативната уредба. За компетентно обслужване можете да разчитате на:

  • Извършване на проверка, която доказва допустимостта на регистриране на съответния бранд;
  • Проучване за маркетингово позициониране и конкурентоспособност;
  • Представителство пред съответните институции;
  • Заплащане в срок по тарифа на патентното ведомство;
  • Изготвяне на заявка със задължителните реквизити, които са включени като изисквания;
  • Наблюдение на търговска марка;
  • Подновяване;
  • Процесуална помощ при констатирани нарушения и правна защита.

Определено това са услуги, които са изключително полезни за предприемачите. Когато искате процеса да потече професионално и сигурно то е ясно, че ще можете да предприемете съответните действия, които са коректни и напълно съобразени с всички принципи на единната система за регистриране на ТМ в ЕС. Вижте повече по темата тук.

Тарифи за консултантски услуги

Няма как без физическа среща и само по телефон да получите адекватно и компетентно офериране на услугите. При всеки клиент се прилага индивидуален подход, който е базиран на спецификата на бизнеса, който се развива. Що се отнася до тарифите за услугите те са пряко зависими от:

  • Вида на прилаганите услуги;
  • Качество;
  • Спазване на срокове;
  • Период на прилагане;
  • Дали се отнася за регистриране в ЕС или се включва и такова в трети страни т.е. с какъв териториален обхват ще бъде търговската марка;
  • За цялостна дейност или за конкретни продукти се касае регистрацията и т.нат.

Именно затова споделяме, че реално става въпрос за професионално обслужване, което е строго индивидуално що се отнася именно до коректното, компетентно и качествено обслужване. Принципите на прилагане са с потенциал да предоставят едно отлично позициониране на бранда ви на международно ниво, което от своя страна е аналогично на перфектната финансова стабилност, която можете да постигнете.

Ако все още имате известни колебания ви съветваме да се свържете с експертите от IP Consulting, които ще ви предоставят подробна информация относно всички детайли и аспекти, които се отнася до организирането и реализирането на вашите бизнес проекти. Повече по темата са развили колегите тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе