Кметът на Силистра подписа нови споразумения с МРРБ за благоустройство на централната част и проектиране на поликлиника и стоматология

На 5 септември кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройство г-жа Виолета Коритарова подписаха споразумения за финансиране на „Проектиране за извършване на благоустройство на централна градска част и квартали на град Силистра“, както и за „Проектиране на Диагностично консултативен център 1 и Стоматология“.

Сградата на градската поликлиника е построена през 1976 г., а на бившата стоматология през 1986 г. През годините са извършвани частични текущи ремонти, но цялостен основен ремонт не е правен от построяването им. Проектирането им ще включва както основен ремонт, така и внедряване на мерки за енергийна ефективност и достъп на хора в неравностойно положение.

С проектирането за благоустрояване на централната градска част и квартали в град Силистра ще се осигури благоприятна среда за по-добро качество на живот на населението и ще отговори на потребностите на различните целеви групи, включително хора с увреждания.

Министър Коритарова и г-н Сабанов подписаха и анекси за увеличаване на стойностите за вече започналите проектирания на сградата на драматичния театър и на детските площадки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе