Бюлетинът на Ротари България представи Ротари клуб Силистра в септемврийското си издание

Септемврийското издание на Комитета за публичен имидж на Ротари България дистрикт 2482 – Оперативен месечен бюлетин на българските ротарианци, отдели страница за Ротари клуб Силистра с настоящ президент Боян Боев и секретар Даниела Костова, който навлезе в 25-ата година от своето създаване през 2000 г. Негов пръв президент и носител на наградата „Пол Харис Фелоу“ е инж. Веселин Андреев, който и в момента е един от тримата учредители продължаващи да членуват в клуба. Акцент в публикацията е, че в момента в българското ротарианско семейство от близо 2 000 души в 85 клуба в цялата страна средната възраст на членовете и на ръководството на първия създаден в Крайдунавска Добруджа клуб е най-ниска в сравнение с всички останали.

Създател (кръстник) на РК Силистра е Варненски ротариански клуб тогава с президент Наско Рафаилов, а силистренци създадоха през 2005 г. Ротари клуб Тутракан. Към него и в момента има действаща младежка организация Интеракт клуб – структура под формата на участие в „програма на Ротари Интернешънъл за младежи на възраст между 12 и 18 години. Интеракт клубовете са спонсорирани от индивидуални Ротари клубове, осигуряващи им подкрепа и насоки, но са самоуправляващи се“.

За Ротари клуб Силистра са важни две годишнини: 2000 г. – създаване, 2002 г. – приемане в лоното на Ротари Интернешинъл, т.е. връчване на т.нар. чартър карта. По тази причина под различни форми: изложби, балове и др., са чествани различни кръгли годишнини – веднъж от първото събитие, друг път – от последвалото го две години по-късно. Последно бе отбелязана тържествено през 2022 г. двадесетата година от признаването на клуба като пълноправен член на ротарианското движение.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе