Национален фестивал на динения маджун в село Смилец

На 8 септември – Национален фестивал на динения маджун в село Смилец, община Силистра. Идеята на празника е да се върнем назад в миналото и да преживеем заедно емоциите от един малко познат, но не и забравен обичай – направа на динен маджун. Празникът е съпроводен с добруджански песни и танци.

Елементи от празничната програма са: детско модно ревю с автентични народни носии; Фолклорна програма; работилница за динен маджун; ателие за точена баница; ателие за динени фенери и за за Бостанско плашило; конкурс „Най- голяма диня и пъпеш ” – всеки производител може да си донесе дини и пъпеши и да вземе участие в конкурса; конкурс „Динени фантазии“ – за конкурса ще са осигурени всички материали; – Конкурс на тема „рисунка на празник на динения маджун“ – за конкурса ще са осигурени бели листи, моливи, пастели, острилки и гуми, като всеки желаещ може да участва и с готова рисунка по темата.

Празникът ще се проведе на 8.09.2024 г. местността „Гизлиджа“ в с. Смилец, общ. Силистра. Разходите за транспорт и престой са за сметка на участниците. В празника могат да участват: певчески групи – 2 песни до 5 мин.; танцови състави с два танца до 15 мин., но е и индивидуални изпълнения. Приемат се Заявки за участие в срок до 16.08.2024 г. само по образец, изпратени по пощата на адрес: Народно читалище „Светлина-1906-Смилец “, ул. „Трета “ № 69, пощ. код 7 577 с. Смилец, общ. Силистра. За Празник на динения маджун 2024 г. Или на e-mail: [email protected]. Телефони: Филка Йорданова – секретар НЧ – 0893 800 353; 0896 89 74 74; Мария Димитрова – кмет на с. Смилец – 0894 39 40 82.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе