Три нови многофункционални спортни площадки и основен ремонт на училищен физкултурен салон е на дневен ред в Главиница

Изграждане на три нови многофункционални спортни площадки и основен ремонт на училищен физкултурен салон е на дневен ред в Община Главиница. Инвестиционната програма за 2024 г. на Община Главиница предвижда изграждане и ремонт на спортни бази в училищата, които са на стойност близо 1 млн. лева и включва:

  • изграждане на спортна площадка за тенис корт в двора на СУ „Васил Левски“ – град Главиница /строителството започна на 10 юни 2024 г./;
  • изграждане на мултифункционална спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на СУ „Васил Левски“ – град Главиница /строителството започна на 10 юни 2024 г./;
  • изграждане на спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на ОбУ „Иван Вазов“ – село Зафирово /строителството завърши в края на месец май 2024 г./;
  • основен ремонт на физкултурния салон на СУ „Васил Левски“ – град Главиница /строителните дейности ще започнат на 25 юни 2024 г./.

През изминалата година откриха фитнес център и възстановиха спортната площадка в двора на СУ „Васил Левски“ – град Главиница, като се асфалтира площ от около 2 дка и се монтираха уреди за волейбол и баскетбол.

Целта е да се подобри спортната култура и физическото възпитание на учениците чрез модернизиране на спортните бази в училищата, създаване на условия за пълноценното им използване както и организиране на извънучилищни спортни занимания и състезания.

Наличието на съвремени спортни бази е възможност за превенция на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите.

На фокус е и разработването на нов проект за ремонт на спортния комплекс в град Главиница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе