Успехи по информационни технологии на ученици от ОУ „Отец Паисий“ – Силистра

Краят на учебната година дойде с класирането от последното състезание по информационни технологии, организирано от филиала на ШУ „Епископ Константин Преславски“ в град Добрич. За втора година отборът по ИТ на училището участва в турнира „ИТ свят“, който се проведе на един етап за учениците от 1 до 4 клас и на два етапа за учениците от 5-7 и 8-12 клас в различни категории.

Учените от 1-4 клас можеха да участват в направление: компютърна рисунка, презентация, детско програмиране на Scratch и мултимедиен клип. Учениците от 1-4 клас участваха и се класираха в следните направления:

компютърна рисунка: 2-ро място за Наталия Стоянова от 3б клас и Даяна Петкова от 4а клас, и награда за оригинална идея на Анна Жекова и Анна-Мария Петрова от 3 клас и Каролина Георгиева от 4 клас

детско програмиране: 2-ро място на Мишел Павлова от 3 клас и Катина Велкова от 4 клас и грамота за оригинална идея на Йордан Василев от 3 клас.

За учениците от 5-7 клас турнирът бе в два кръга: 1-ви кръг създаване на проект в направления: рисунка, детско програмиране на Scratch, мултимедийна презентация и клип, Уеб сайт с код и др., а 2-рият кръг бе онлайн защита на проекта на 18 и 19 май. От ОУ „Отец Паисий“ участваха 6-ма ученици, които се класираха съответно:

Уеб сайт с код – Христо Ивелинов от 7 клас на първо място

детско програмиране – Елия Ганева на 2-ро място и Симона Господинова на 3-то място от 5 клас

мултимедийна презентация: Атилла Матем от 5 клас на 2-ро място, както и 2-ро място за София Скорчелиева от 6 клас и грамота за проект с образователна цел на Вяра Тодорова от 6 клас.

Успехи по информационни технологии на ученици от ОУ "Отец Паисий" – СилистраКраят на учебната година дойде с…

Posted by ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра on Friday, June 14, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе