Инж. Пламен Русев от ЦЕНТЪР (8) : Център ще отстрани всяка една корупционна схема по всички етажи на властта.

През последните дни, репресията срещу нас и наши представители е в чудовищни размери. Дори институции в лицето на МВР и други силови структури на държавата са впрегнати срещу нас. Това ясно доказва, че Борисов и Пеевски се страхуват от нас. Ние няма да се предадем!

Г-н Русев, в предходния ни разговор, Вие разказахте голяма част от своите приоритети. Какви обаче са приоритетите на Вашите съмишленици от Бургаска област? 

Всеки един от кандидатите за народни представители от ЦЕНТЪР в Бургаска област идва от бизнеса. Всеки един от тях се е доказал като професионалист и честен човек, който се е трудил, за да постигне успехите, които има. Те са успели въпреки репресиите, които държавата е оказвала върху тях. Приоритетите са много ясно изразени за всеки един от тях – икономическо развитие на региона, защото сме един от слабо развитите икономически райони. Друг приоритет е по-добрата свързаност на региона със света, защото това би подобрило и икономиката ни. Връщането на младите хора тук, защото ние се обезлюдяваме като регион. Слабото развитие на региона допринася за много бързата вътрешна миграция към по-големи населени места и води до обезлюдяване на цели региони. Но голямата борба ще бъде срещу рекета /корупцията/. ЦЕНТЪР е единствената политическа формация, която може да се пребори с рекета /корупцията/ в страната. И не само, че може, а и това е основен приоритет! 

Преди няколко дни бяхме свидетели на една по-скоро бихме го нарекли PR акция от страна на служебния кабинет. Служебният премиер беше на ГКПП „Малко Търново“ на среща с представители на Турската държава и обсъждаха разширяването на пункта. Как бихте коментирали това?

Прочетох в медиите за това посещение, но не видях да има някакви конкретни ангажименти от наша страна. Това е тема, която е дискутирана многократно, дори знам, че в близкото минало имаше стъпки в посока на разширяване на пункта, както и разширяване на пътя Бургас-Малко Търново. Това трябва да бъде един от основните приоритети на всички политици от региона, защото свързаността ни с южната ни съседка е изключително важна. Турската държава има огромен  икономически потенциал, който ние можем да използваме. Но да, бих го нарекъл PR акция, защото имаше изключително високо присъствие от страна на България там, но нямаше никакви конкретни ангажименти от наша страна. За жалост, това ми прилича на поредното обещание и сладки приказки, които ще отминат във времето и няма да има никакво развитие по тях и кошмарът на пункта ще си остане. Освен това събитието бе и страшен протоколен гаф на служебния премиер. В дипломатическите отношения има понятие реципрочност. Изключително високо присъствие от страна на България, а в случая преговорите са между Премиер и Посланик. От турска страна не присъства дори Областен управител! Но явната некомпетентност на нашия премиер е видна във всичките му действия, освен може би в счетоводството. Ето такива са кадрите на шайката във властта!

През вчерашния ден се проведе протест в София, който беше срещу репресията, която се осъществява срещу представители на ЦЕНТЪР. Бихте ли ни дали малко повече информация?

Протестът вчера, който беше воден от г-н Божков, беше точно срещу политическата репресия, която се осъществява срещу всеки, който се изправя срещу модела Борисов-Пеевски. На тези избори ЦЕНТЪР сме единствените, които се изправяме срещу този модел, затова и репресията е само срещу нас и наши представители. Репресия има в цялата страна, но най-лошото е, че тя се случва от представители на държавата в лицето на МВР. Има многобройни случаи на физическо насилие срещу представили на ЦЕНТЪР, които раздават агитационни материали на ЦЕНТЪР. Такива случаи има дори и в Бургаска област, конкретно и в Бургас. Това се е случило през снощната вечер в един от Бургаските квартали. Това е крайно недопустимо и ние ще бъдем безкомпромисни към такова отношение от страна на МВР.

Освен в изборите за народни представители, ЦЕНТЪР участва и в изборите за членове на Европейският парламент. Какъв е мотивът на ЦЕНТЪР да участва на тези избори?

Мотивът ни е много ясен и сега ще ви го кажа. През годините, България е имала представители в Европейският парламент, но те никога не са защитавали националния ни интерес, а са били едни „натисквачи на правилния бутон“. Доказателства за това са всички негативи, които България е получавала след тези гласувания. Аз почти не съм видял нашите представилите в Европейският парламент да са обяснили на обществото ни какво са свършили и как са защитили националния ни интерес. Това е и причината хората да не виждат смисъл в това да гласуват на този вид избор и там избирателната активност обикновено е ниска. Европа е много „далеч“ за обществото ни, защото нито един евродепутат не се опита да я „доближи“ до хората. Минават изборите, взимат си високите заплати през годините в които са евродепутати и забравят за хората и интересите на България. Ние от ЦЕНТЪР искаме това да се промени и решенията, които ще се взимат там да бъдат в интерес на България!

Какво бихте казали на хората в навечерието на изборите?

Бих им казал да не се страхуват. Страхът е най-силното оръжие на тези, които искат да ограбят държавата ни. Не се страхувайте, отидете и гласувайте на 9 юни. Моделът Борисов-Пеевски трябва да бъде премахнат, а това може да се случи само и единствено, ако хората излязат и гласуват!
Ние няма да се предадем и ще се борим до край!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе