Д-р Ростислава Димитрова: Българските граждани трябва да знаят, че всяка регулация на европейско ниво ще има въздействие върху техния живот

В ролята си на кандидат в Евролистата на ЦЕНТЪР, д-р Ростислава Димитрова коментира въпроси отнасящи се до българските граждани в ролята им на европейски граждани:

„Българските граждани трябва да знаят, че всяка регулация на европейско ниво ще има въздействие върху техния живот, бизнес и бъдеще. Европейския съюз беше създаден за да осигури мир, солидарност , просперитет, правов ред.

Днес, обаче ЕС се превръща в бюрокрация, отрязваща лобистки интереси, без да отчита интересите на страните членки и на гражданите на ЕС.

Отражението на „Зелената сделка“ за нашата енергетика е пагубно, но също  ще има отражение и върху земеделските производители, тъй като някои от предложенията по нея предвиждат силното ограничаване на използването на пестициди, торове и др., което не е реалистично за условията на широкомащабното земеделие. Остават неравностите при финансирането, тъй като то е свързано с размерите на производствените площи, което ще запази и различията в получаваните от различните държави членки средства.“

Като кандидат европейски депутат на коалиция ЦЕНТЪР, д-р Димитрова посочи и конкретна проблематика в настоящата политика водена на ниво ЕС по теми здраве, сигурност и интеграция:

„Европейският съюз трябва да ревизира и политиките си за здраве и лекарства. В договора за ЕС е записано, че високо ниво на обществено здраве трябва да бъде  гарантирано от всички политики на ЕС. Много лекарства обаче изчезват за пациентите в България. A европейският прокурор разследва сделката  за ваксините между Пфайзер и Урсула фон дер Лайен, Пфайзергейт, след като стана ясно, че са изхвърлени ваксини за близо 4 милиарда евро.

Европа трябва да се грижи за сигурността и просперитета н гражданите си. Не виждаме това, а милитаризация в Черно море и на Балканите и  липса на лидерство и дипломация.  Отделно от това, държавите в Европа имат и свои отбранителни способностите, ние нямаме.

Еврозоната е силна степен на интеграция, в която полза има, ако страните са с близка степен на икономическо развитие. Ние имаме да догонваме. Освен това, се вижда, че сме далеч от европейското понятие за правова държава.“

В заключение, д-р Димитрова заяви, че коалиция ЦЕНТЪР ще гарантира гласът на българите в ЕС, тъй като знаем как работят европейските институции.

д-р Ростислава Димитрова е водач в 8 МИР- Добрич, преференция 107 за 23 МИР- София и кандидат в Евролистата на ЦЕНТЪР.

Време за Вас! Време е за ЦЕНТЪР! Гласувайте с №8!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе