Завърши ремонтът на „Урология“ в МБАЛ – Силистра (ВИДЕО)

През месец март 2024 г. завърши основният ремонт на Отделението по Урология в „МБАЛ -Силистра“ АД, а официалното откриване се състоя на 17.05.2024 г.

Специален гост на събитието беше Министъра на Здравеопазването д-р Галя Кондева, която след като се срещна с представители на отделните структури даде начало и на самото тържество на място в отделението. Радваме се, че успяхме да я изненадаме приятно с добрите показатели на дружеството и положителното развитие, което претърпя през последните няколко години. По отношение на обновеното ни отделение цялостно е реновиран стационарният и операционният блок, лекарският и сестринският кабинет, манипулационната, сервизните и спомагателни помещения.

Ремонтът премина на етапи, като включва строително-монтажни работи, закупуване на ново обзавеждане и оборудване, в това число и медицинска техника, сред която е и последно поколение Лазерна система за литотрипсия и ехограф на обща стойност 156000 лв. Ремонтните дейности са в размер на над 260 000 лв., като над 210 000 лв. са осигурени от „МБАЛ – Силистра“ АД, 30 000 лв. са дарение от фирма „Поларис 8“ ООД за строителни материали, а за закупуване на медицински инструменти и други разходи свързани с проекта са осигурени и още 20 000 лв. също от дарения съответно от фирма „Първи Май“ АД – 13 000 лв, „Никола Слатински“ ЕООД-5000 лв. и „Агро Еюб“ ЕООД-2000 лв.

Благодарение на извършената дейност Отделението по Урология доби модерен облик и като част от системата на държавното здравеопазване вече предлага най-добрите условия за лечение и диагностика по съответния профил в Област Силистра. От ръководството на „МБАЛ – Силистра“ АД се надяваме, че това което се получи благодарение на усилията на много хора ще се хареса на всички и си пожелаваме да имаме възможността да продължим с мисията си по подобряване на цялостното състояние на Лечебното Заведение. Само така ще създадем възможност да задържим и увеличим медицинските кадри, за да имаме възможност да бъдем винаги насреща , когато пациентите ни имат нужда от нас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе