Тридневна работна среща в СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан

Иновативното Средно училище „Йордан Йовков” в гр. Тутракан е домакин на тридневна работна среща, в която участват представители на ЧСУ „Аз съм българче” – гр. Варна, СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Пещера и ОУ „Стефан Караджа” – с. Цар Самуил. Тя е част от дейностите по проект „УСПЕХЪТ НИ ОБИЧ@“ – развитие на дигиталните умения чрез новаторски учебни предмети» по Модул 1 «Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации» на НП «Иновации в действие», по който работи тутраканското училище.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Тутракан – Васил Дойнов, председателят на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, изп.длъжността директор на Дирекция „Образование, култура, спорт, туризъм и младежки дейности“ в Община Тутракан – Сашка Атанасова, Фатме Османова-Атанасова – ст. експерт «Чужди езици» в РУО-Силистра, ръководителят на ЦНСТ – Ерчин Осман.

Директорът на СУ «Йордан Йовков» Анка Атанасова приветства присъстващите и представи добрата иновативна практика на училището и дейностите реализирани по проекта.

Поздравления със своите изпълнения поднесоха и младите таланти – Музикално-театрална група и Школата по китара.

Работната среща продължи с публична изява с участието на родители и образователната общност за мултиплициране на иновациите и опита с наблюдение на урок по «Дигитална математика» във 2-ри клас.
В програмата са включени още представяне на добри иновативни практики от екипите на гостуващите училища, наблюдение на урок по «Интерактивен графичен дизайн» в 5-ти клас, наблюдение на урок по «Уеб програмиране» в 8-ми клас, дискусия на тема «Дигитални иновации в образованието».

Гостите ще посетят Мемориален комплекс «Военно гробище – 1916 г.» и новия музей «Тутраканска епопея – 1916 г.»

Иновативното Средно училище „Йордан Йовков” в гр. Тутракан е домакин на тридневна работна среща, в която участват…

Posted by Община Тутракан on Wednesday, May 8, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе