Силистра отбеляза 9 май

Денят на Европа, честван на 9-ти май всяка година, е посветен на мира и единството в Европа. На този ден се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман, в която се излага неговата идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която би направила войната между европейските народи немислима. В България на 9-ти май се отбелязва края на Втората Световна война.

Под звуците на Духовия оркестър, венци и цветя пред Мемориалната стена на славата и паметника на 31-ви силистренски полк – Железния, поднесоха председателят на Общински съвет Силистра г-н Димитър Трендафилов, народният представител г-н Ивелин Статев, областният управител г-н Илиян Великов заедно със своя заместник г-н Юксел Исмаил, зам.-кметът г-н Стилиян Стойчев, общински съветници, представители на политически партии, коалиции и сдружения, служители в Областна администрация Силистра, както и ученици членове на Ученическия парламент.

Възпитаници на Театрално студио “Артистик” изпълниха стихотворението “Песен за България” на Магдалена Енчева.

9-ти май – Ден на ЕвропаДенят на Европа, честван на 9-ти май всяка година, е посветен на мира и единството в Европа. На…

Posted by Община Силистра on Thursday, May 9, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе