Бюрото по труда в Силистра организира среща с безработни лица

На 23.04.2024г. Мобилен екип за информиране, активиране и връзка с неактивни лица от Дирекция „Бюро по труда” Силистра проведе информационно събитие на територията на кметството в с. Средище, общ. Кайнарджа, обл. Силистра насочено към неактивни лица и търсещи работа регистрирани безработни лица.

Целта на информационния ден бе да се популяризира дейността на ДБТ Силистра сред жителите на региона, както и да се мотивират да ползват услугите на Дирекцията.

Екипът на ДБТ приветливо посрещна 43 лица, между които регистрирани търсещи работа и неактивни лица, като предостави изчерпателна информация за удовлетворяване на потребностите на присъстващите. Положени бяха усилия за привличане и мотивиране за активно поведение на пазара на труда на лица в неравностойно положение. Експерти разясниха за предстоящите кампании и събития, които предлагат възможности за неактивните лица, които предстои да се проведат в региона; за ползите от активно поведение на пазара на труда; подробно бе разяснен Проект „Младежка заетост+”. Разпространени бяха списъци с наличните свободни работни места.

На гостите на събитието бе предоставена възможност за обратна връзка и задаване на въпроси, след като лицата получиха своите отговори, напуснаха събитието обнадеждени и усмихнати.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе