Стартират строителни дейности по проект в СУ „Христо Ботев“ – Тутракан

Във връзка с изпълнение на проектното предложение „Обновяване на образователни игрища – СУ Христо Ботев, Тутракан“, на 10.04.2024 г. се открива строителна площадка на строеж „Обновяване на образователни игрища – СУ Христо Ботев, Тутракан“ и стартират строителните дейности.

Предвидените строителни работи включват ремонтни дейности в поземлен имот 73496.501.3750 (баскетболно игрище, затревено футболно игрище, ограда към улица „Гео Милев“ и ул. „Ана Вентура“ и такава между училището и игрището) и ремонтни дейности в поземлен имот 73496.501.3759 (бивш тенис корт и превръщането му в мултифункционално игрище) с цел възстановяване на първоначалното предназначение на площадките като се спазят изискванията за съответния вид спорт и се даде възможност за безопасното им ползване.

Срокът за изпълнение на СМР е 180 дни.

Проект „Обновяване на образователни игрища – СУ Христо Ботев, Тутракан” се финансира по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №BG06RDNP001-19.619-0002-C01, сключен между Община Тутракан, СНЦ „Местна инициативна група Тутракан – Сливо поле“ и Държавен фонд „Земеделие”, подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020, съфинансиран от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Целта на проектното предложение е подобряване състоянието на технически непригодната за ползване и морално остаряла общинска база на образователните игрища в близост до СУ „Христо Ботев“, Тутракан.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе