Шест силистренски училища се включиха в конкурса за събитие „НЕ на насилието“

Шест силистренски училища се включиха в конкурса за събитие „НЕ на насилието“, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Силистра.

Целта на конкурса бе да стимулира учениците от общината да изразят по оригинален начин своето разбиране по проблема с насилието в училище и да отправят послания за доброжелателност и съпричастност чрез организиране и провеждане на събитие, включващо цялото училище или отделен клас.

Събитията се проведоха през месец февруари и бяха свързани основно с отбелязване на Деня на розовата фланелка (Световния ден за борба срещу тормоза в училище). Флашмоб, презентации, тренинги, музика, танци, игри, транспаранти и флаери с послания, рисуване са сред изразните средства, използвани от децата, младежите и техните преподаватели за създаване на позитивна и енергизираща атмосфера и нагласа.

Всички участници заслужено получиха награди – ваучери на различна стойност от г-н Стилиян Стойчев – зам.-кмет “Хуманитарни дейности”.

Първо място сред училищата зае СУ „Никола Й.Вапцаров“, второ – ПГС „Пеньо Пенев“, трето – ОУ „Отец Паисий“, а ПГСУАУ „Атанас Буров“, ПЗГ „Добруджа“ и ПГПТ „Евлогий Георгиев“ получиха поощрителни награди. В категорията за клас победител стана IIIв клас от СУ „Никола Й.Вапцаров“, а VIа и VIIа клас от ОУ „Отец Паисий“ получиха грамоти за участие.

Шест силистренски училища се включиха в конкурса за събитие „НЕ на насилието“, обявен от Местната комисия за борба срещу…

Posted by Община Силистра on Friday, March 22, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе