Награди за автори на три проекта в Национален ученически конкурс „Наследник съм на…“, посветен на 110 години от Балканските войни

През 2023 г. Министерство на отбраната и Централно военно окръжие съвместно с Министерство на образованието и науката чрез РУО, както и с участието на Съюза на ветераните от войните на България обяви Национален ученически конкурс „Наследник съм на…“, посветен на 110 години от Балканските войни (1912-1913 г.). На национално ниво награждаването е в София, а на регионално то бе проведено в Областна администрация Силистра.

Наградите – тематични книги и паричен приз, на авторите на трите проекта (разкази и/или есета), постъпили за участие в конкурса в област Силистра, бяха връчени от подполковник Ивайло Александров – началник на „Военно окръжие“ – Силистра, областния управител Минчо Йорданов, заместник-областния управител Илиян Великов и Стоян Колев – председател на Областен съюз на войните на България.

На първо място е Ивет Атанасова от ПМГ „Св. Климент Охридски“ – град Силистра, на второ – Кристиян Тодоров от СУ „Христо Ботев“ – град Тутракан, на трето – Селин Федаил от СУ „Васил Левски“ – град Главиница. Поредността на наградите е определена от комисия, включваща литератори, историци, училищни експерти, така също представители на „Военно окръжие“ – Силистра и на Съюза на ветераните от войните.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе