Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ-Тутракан навърши една година от откриването

Събитието беше тържествено отбелязано в отделението, където управителят на болницата д-р Богомил Бойчев ги поздрави и им пожела успешна работа и доволни пациенти.

Отделението работи по договор с НЗОК по 10 клинични пътеки. В него работят един лекар със специалност по физикална и рехабилитационна медицина, един лекар без специалност, 3 кинезитерапевта, 1 масажист, 7 медицински сестри и един санитар.

Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина разполага с модерна медицинска апаратура: апарати за нискочестотен, средночестотен и високочестотен ток; апарат за магнитотерапия; светлолечение; ултразвукова терапия и лазертерапия.

Апарат за високоинтензивна магнитна терапия (високоинтензивен магнит) – апарат, единствен в региона, разполага също Отделението. Той е доказан фактор с ефект за много бързо възстановяване след травми, неразастващи фрактури, импинджмънт синдром, заболяване на централна и периферна нервна система, мускулна релаксация.

Наличен е добре оборудван сектор по Кинезитерапия.

За една година през Отделението са преминали 117 болни, а през амбулаторията 660 пациенти, където са извършени 11 068 процедури.

Постъпването за амбулаторно или стационарно лечение се осъществява след преглед от д-р Юлия Манойлова, която е началник на отделението. Записване за преглед се извършва на телефон 0893353277.

Насочването за преглед се извършва с Направление № 3 – за амбулаторно лечение, или направление № 7 – за хоспитализация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе