В Бабово – програма по новопопински

В събитието „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“ в село Бабово, Русенско, представихме автентични рецепти, останали нашите предци: Трифонзарезанска пита, Прясол с риба, Пълнен петел с булгур и ориз, Зелева чорба с праз и пръжки, Зелева чорба с топчета, Разядка със зелева чорба и праз, Вита баница, Салата от печен лук, Кисело зеле с пръжки, Халва от динен маджун, два вида греяни ракии.

Участваме и с Фолклорна група „Добруджанки“, за да допринесе за доброто настроение на празника. Атрактивни и запомнящи се дамите представиха песни от новия си творчески репертоар. За удоволствие на всички сцената огласи и индивидуалното изпълнение на Цветанка Цветанова, която за пореден път завладя публиката със звучния си глас.

За първи път на сцена нашите най-малки читалищни активисти представиха автентични носии в класацията за „Най-напет юнак“. На 3 и 5 години Янислав и Планимир достойно отговаряха на въпросите на водещата и очароваха публиката с присъствието си, за което бяха и отличени от организаторите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе