В деня на самодееца в Тутракан – концерт за 150-годишнината на читалището в града

На 1 март самодейците и любителите на художественото творчество в България честват своя специален ден, за който е намерено място в празничния календар през 1976 г. На този ден т.г. в град Тутракан предстои концерт за 150-годишнината на читалището в града, научаваме от красива покана с акцент – български шевици. Начало на концерта: 18 ч. в салона на читалището. До настоятелите в читалището и до самодейците поздравителен адрес изпрати областният управител Минчо Йорданов.

В програмата на концерта ще участват всички групи, но в началото на концерта е предвиден водосвет по православна християнска традиция.След концертната част ще бъде представено монтираното на фасадата на читалищната сграда светещо лого „150 години“. Подготвена е и голяма изложба от снимки, представящи дейността на културното средище от създаването му до днес. Уточняваме, че юбилеят реално е бил през 2023 г., отложен за началото на настоящата година поради ред обстоятелства.

От публикация на Тамара Спасова във Фейсбук научаваме, че в навечерието на празника е проведена „Вечер на благодарността“. Секретарят на читалището Диана Димитрова е припомнила историята и развитието на градското читалище, обявила е и имената на авторите с най-ярки литературни творби, от конкурса „Нашето читалище“. В момента над 60 хил. това има във фонда на най-голямата в община Тутракан библиотека.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе