За 34-ти път ще се проведе областен рецитаторски конкурс “С България в сърцето”

Предстои провеждане на 34-тия областен рецитаторски конкурс “С България в сърцето”, посветен на Националния празник 3-ти март, 146-та годишнина от Освобождението на България, 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски и 176 години от рождението на Христо Ботев. И тази година конкурсът ще се проведе в 2 дни в Салона на Община Силистра, както следва:

  • на 29.02.2024 г. от 9:30 ч. – за деца от трета и четвърта възрастови групи /5-6 г./ от детските градини;
  • на 01.03.2023 г. от 09:30 ч. – за първа, втора и трета възрастови групи от училищата.

В рамките на обявения срок за подаване на заявки за участие в общинския кръг постъпиха 18 заявки за индивидуално участие и 3 за групови рецитала от 8 общински детски градини. Години наред конкурсът се радва на голям интерес и участниците в него ежегодно се увеличават.

Брой подадени заявки за областния рецитаторски конкурс – 71 за индивидуално участие и 12 за групови рецитала.

В първа възрастова група /І-ІV клас/ индивидуалните изпълнения ще бъдат 35, груповите 5.

Втора възрастова група /V–VІІ клас/ ще бъде представена от 22 индивидуални изпълнения и 3 групови.

В трета възрастова група /VІІІ-ХІІ клас/ се очаква да се включат 16 ученици с индивидуални изпълнения и 3 групови рецитала.

Организатори на конкура са Регионално управление на образованието – Силистра и Община Силистра. Домакини на събитието за общинския рецитаторски конкурс е Детска градина „Добруджа“, гр. Силистра, а за областния рецитаторски конкурс ОУ „Отец Паисий“, гр. Силистра.

За класираните участници Община Силистра е осигурила награди, а всеки участник ще получи сертификат за участие, подготвен от институциите – домакини.

Тази година в наградния фонд се включват и неправителствени организации и културни институции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе